2011. október 26., szerda

Könyvajánló: Szurovecz Kitti: Fényemberek - 1. A fény hagyatéka

Szombaton volt a könyv bemutatója. Keddre befejeztem az olvasást...
Azért Kitti művét választottam, mert a háromból ennek már több mint felét olvastam még az online kiadásnak hála, és mivel Kitti pont egy nagyon izgalmas résznél hagyta abba, rövidsége és érdekessége révén gyorsan befejeztem.

Alapadatok:
Megjelenés: Könyvmolyképző Kiadó, világos borító Vörös Pöttyös sorozat
Terjedelem: 477. oldal

És hogy miről is szól? 
Kitti szerint mindenkinek, akinek halálközeli élménye volt, égi fényről, kapuról, szeretetről, melegségről, kedvességről számolt be. Mintha valamilyen égi lények, angyalok segítették volna. Ez adta neki az alapötletet a történethez.
Ám az ő lényei mégsem egészen angyalok. Fényemberek. Azok a égi teremtmények, akik átkísérnek minket a másvilágba, Mennybe vagy kinek, hogy tetszik. Chris, egy ilyen fénylény.

"Égi törvénykönyv, 123. paragrafus:
A Fényember arra hívatott, hogy a földi élet utolsó pillanatában átsegítse a távozó Lelket a túlvilágra. Fényember az utazó Lélekkel nem teremthet személyes kapcsolatot, nem táplálhat iránta érzelmeket, annak távozását nem gátolhatja. A törvény megszegése felborítja az egyensúlyt az univerzumban – elhozhatja az apokalipszist."

Megmenti a kissé félénk és szerencsétlen Janet. Ezzel elkezdődik a közös kalandjuk. De Janere mások is vadásznak. Olyan tudás van a birtokában, ami a Sötétek világának is nagyon hasznos. Megkezdődik a vesszőfutás, a mennyek vezetője, a Sors, és az alvilági lények is őt akarják. Elég erős ez a szerelem, hogy a világok közt is megállja a helyét?
Ha elolvasod, kiderül :-)


Hétköznapi történetnek indul, majd beszippant. Olyan jó volt, hogy csak faltam egymás után a fejezeteket és már most olvasnám a folytatást. A karakterek valósak, az események pörgősek. Ahhoz képest, hogy ez Kitti első kalandozása a fantasyben, igen jól sikerült kezdőmunka, a képzeletnek sincs híján.
Az alaptörténet nagyon leegyszerűsítve a jó és a rossz harca egy emberi lélekért, aki természetfeletti segítőkre talál. Ám ezek mellett rengeteg apró, eldugott értékre figyelhet fel az olvasó. Visszafogott, klikkesedő tinédzserek, pályakezdés, önállóság, a család ereje, és a legfontosabb, a SZERETET EREJE. Mert nekem ez a könyv igazi üzenete, egy szórakoztató, izgalmas, humoros történetbe ágyazva.
És hogy miért érdemes elolvasni?  Azt elmondja a sok vélemény és kedves ajánló szó a könyv végén.
Garantált szórakozás minden VP kedvelőnek!

Kedvenc karakterek: Lea, Romeo, Linette
Kedvenc jelenet: Titokvilág fejezet
Kedvenc romantika faktor: 412. old.

P. S. : Bár mélyen szégyellem magam, hogy lekéstem az ajánlatírásról a könyvbe, Kitti mégis névre szólóan említ engem a köszönetnyilvánításban, amiért soha nem lehetek elég hálás. A barátságunk az egyik legszebb dolog, amit a könyveknek köszönhetek:-)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése