2015. március 6., péntek

5/50 39-es pont Egy könyv, amiben varázslat/mágia van: Bane Krónikák 3.-4.- rész

Két könyvről van szó, de mivel mind a kettő kicsit és rövid, mert csak novellás kötetek, így egy posztban, egy pont alatt kapnak helyet. Apránként gyűjtögetem össze a köteteket, sajnos még csak az első négy van meg, de ami késik nem múlik, meglesz egyszer majd mind. Imádom Magnus karakterét, és minden könyvvel ez egyre jobban bizonyosságot nyer.

Bane Krónikák 3. Vámpírok, pogácsák és Edmund Herondale

A könyv adatai: 
Kiadója: Könyvmolyképző
Magyar kiadás: 2014
Oldalszám: 56. old. 

Fordította:Kamper Gergerly

A magyar borítót készítette: Egyed Regina és Németh Balázs


Amikor a halhatatlan boszorkánymester, Magnus Bane részt vesz az árnyvadászok és az alvilágiak között zajló béketárgyalásokon a 19. századi Londonban, két nagyon különböző ember bűvöli el: Camille Belcourt, a vámpír és Edmund Herondale, az ifjú árnyvadász. Vajon azzal, hogy szíveket hódít meg, egyben oldalt is választ?

 Gondolataim a könyvről :
Az első kettőt olvastam, ezek már lényeges kidolgozottabbak voltak, mint azok. A harmadikban tanácskoznak, ott a leginkább megkapó jelenség Edmund Herondale. Rettentően kíváncsi vagyok már rá, és nagyon érdekes a személye, karaktere. A Herondalek amúgy sem mindennapiak az Árnyvadászok történeteiben, de itt már sok mindent tudunk az utódairól, és ez még érdekesebbé teszi. Itt egy kicsit bepillanthatunk Magnus és Camille viszonyába is, ez kevésbé volt érdekes, ám a tanácskozás annál inkább volt humoros.

Ezeken a részeke már látszik, hogy sokkal kidolgozottabbak, itt már megvolt a tematika rendesen, nem csak belekaptak. Viszont mivel ez is csak alig 50 oldal magyarul, nagy mélységekről nem beszélhetünk, inkább csak fel-fel villant valamit Magnus nem hétköznapi életéből.

Bane Krónikák 4. Az éjféli örökös 

A könyv adatai: 
Kiadója: Könyvmolyképző
Magyar kiadás: 2014
Oldalszám: 56~. old. 

Fordította:Kamper Gergerly

A magyar borítót készítette: Egyed Regina és Németh Balázs


 Magnus azt hitte, már sosem fog visszatérni Londonba, de elfogadja Tatiana Blackthorn csábító ajánlatát. A nő gyönyörű nevelt lányát is érintő tervei azonban jóval gonoszabbak, mint a boszorkánymester gondolná. A századforduló Londonjában Magnus régi barátokra lel, és találkozik egy egészen különleges fiatalemberrel is… A tizenhat éves James Herondale-lel.


Gondolataim a könyvről:
Imádtam ezt a részt, mert megint találkozhatunk Willel, Jemmel és Tessával. Nem olvastam el róluk a novellákat angolul, és a Pokoli szerkezetek óta most olvasok először róluk, és meg kell mondanom, nagyon hiányoznak ezek a karakterek. James ritka furcsa, magának való, és szenvedő karakter lesz, de az ő sorsa is ígéretes. Remélem nem soká. Mindig szerettem az ipari forradalom és viktoriánus korabeli Angliát, a ruhákat, a füstöt és azt az angol szellemet, ami abban a korban uralkodott. Egy kicsit ebből kapunk vissza, megspékelve James-el, csak hogy még kíváncsibbak legyünk, és megegyen bennünket a kíváncsiság.

Pár szóban a magyar borítókról: 
Talán sokan tudjátok, hogy nem tudtuk megvenni az amerikai változatot, amelyikből a 10 kötet végén egy nagy Magnus Bane képet kapunk. E helyett a magyar változatban a nevének egy -egy betűje szerepel a borítókon (ezeket készítette el Egyed Regina és Németh Balázs), és a köteteket sorbarendezve meg megkapjuk végül Magnus nevét. Mivel minden kötet megjelent már papír alapon, megmutatom én is milyen szép együtt a 10 kötet. Ha megfigyelitek, szépen kivehető a tematika, hogy ami az előző köteten a betű és a lenti kép alapszíne, az lesz a következő borítón a betű mögötti háttérszín. Nagyon jól kitalálták, csak gratulálni tudok hozzá, és remélem nekem is meglesz hamarosan mind a 10.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése